„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Stettinius, Edward Riley

stettiniusk(1900-1949)

 

Amerikai üzletember, politikus. 1934-tõl 1940-ig a US Steel elnöke. 1940-tõl a Nemzetvédelmi Tanács Tanácsadó Bizottságának tagja. 1941-tõl 1943-ig Roosevelt különleges tanácsadója és munkatársa, az õ feladata volt a hadiipari termelés megszervezése, valamint a kölcsönbérleti ügyek intézése. 1943-44-ben külügyminiszter-helyettes, az anglo-amerikai tárgyalásokon vesz részt Londonban, illetve szervezi az Egyesült Nemzetek létrehozásának elõkészítõ konferenciáját Dumbarton Oaks-ban. 1944-tõl Hull utódaként külügyminiszter 1945 júliusáig. 1945-46-ban az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete.

 

Az SZTE Egyetemi Könyvtár Hadtörténeti Gyűjteményének engedélyével.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább