„Nem ígérhetek semmi mást csak vért, gürcölést, könnyeket és izzadságot.” - Winston Churchill

Második világháború

Oldalunkról mondták

"Hálám az oldal létrehozataláért. Kívánok a munkájához sok-sok kitartást, erőt, egészséget. Mind addig, amíg ilyen fiak születnek e kicsiny hazánkban, addig a múlt nem veszhet a feledés homályába, és hőseink emléke fennen ragyog az idők végezetéig."
Albert Ferenc

"Szerintem ez az oldal nagyon jó! Rettenetesen tetszik."
Bogomolov

"Nagyon jó az oldal. Végre egy hely ahol a hadtörténelemről érdemben lehet olvasni."
Jakab

"Csak gratulálni tudok! Nemcsak szuperül megszerkesztett ez az oldal, de nagyon érdekes is. Köszönöm, hogy ezt csináljátok, nagy segítség nekem."
Scarlet

"Az oldalon szinte minden kérdésemre találok választ. Ez a kedvenc internetes oldalam!"
Horváth József

"Az oldal nagyon jó. Nagyon sok érdekes és tanulságos dolog van itt. A többi vh. oldalhoz képest ez fantasztikus. Itt tényleg megtalál az ember mindent amit csak szeretne."
Németh Marco

"Szerintem az oldal nagyon klassz lett. Sok minden megtalálható és kiváló a rendszerezés."
Bognár

"Szerintem ez az oldal nagyon jó és csak dicsérni tudom. Nagyon részletes és érdekes a kvíz is tetszett. Nagy világháború rajongó vagyok, de némelyik feladta a leckét. A videók, az indulók és a dalok is nagyon jók de az égész oldal az. BRAVÓ."
Radácsi Bence

"Tetszik a honlap! Csak így tovább fiúk!"
Ihász Emil

"Az oldal nagyon jó és érdekes."
Apai Patrícia

"Nagyon jó kis átfogó oldal!"
Boti

"Nagyon tetszik az oldal. Rengeteget segített a tanulásban."
Klaudia

"Nagyon tetszik a honlap gratulálok hozzá! Nagyon kevés - nincs is - az ilyen részletes, mindenre kiterjedő honlap. Csak így tovább! GRATULÁLOK!"
Jámbor Balázs

"Nagyon tetszik a honlap! Másoknak is szívesen ajánlom majd!"
Kasík Pál

"Az oldalt érdeklődési szinten, keresem fel. Érdekel a történelem. Nagyon sok olyan dokumentumot, cikket találtam, ami segített megérteni addig homályos eseményt."
Dévai Attila

"Nagyon hasznos a fórum, sok dolog tisztázható egy-egy olyan témában, aminek akad 'szakértője'. Nagyon jó a Kronológia, kissé hiányos a Haditechnika, de nem kétlem, fejlődni fog."
Hajtó József

"Nagyon jó. Nagyon tetszik."
Macó

"Szerintem jó oldal, a sok menüpont miatt szinte minden témában találhatunk információkat."
Horváth György

Az idézetek a vendégkönyvből, az e-mailekből illetve a kérdőívből származnak.

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább