„A jelenlegi helyzetet számunkra adott lehetőségnek, nem pedig katasztrófának kell tekinteni." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

Partnereink

Háborús Keresőszolgálat
 
Baker Online

Bunkermúzeum

Bunkermúzeum

Had- és Kultúrtörténeti Egyesület
Had- és Kultúrtörténeti Egyesület
 

VR hírportál - cikkek, tesztek a virtuális valóság témában
A virtuális valóság kifejezetten használható arra, hogy történelmi eseményeket a lehető leg valóságosabban éljük át. II. világháborús csaták a szemünk elött zajlanak a külvilág teljes kizárásával.

Köszönettel tartozunk a KatPol Blognak.

Lap.hu oldalak:
 
Köszönettel tartozunk az mszp007 oldalnak.
 
Saját bannereink:
II. világháború: Tények, Képek, Adatok
 
II. világháború: Tények, Képek, Adatok
 
II. világháború: Tények, Képek, Adatok
A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább