„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Neurath, Konstantin von

neurathk(1873-1956)

Német politikus. 1901-tõl dolgozott diplomáciai területen. 1921-30 között Rómában, 1930-32-ben pedig Londonban nagykövet. 1932-től külügyminiszter. 1938-ban Ribbentrop lép a helyébe, ezután 1945-ig tárca nélküli miniszter, a titkos kabinettanács elnöke. 1939-től a Cseh-Morva Protektorátus vezetõje. 1941-ben Hitler betegszabadságra küldte, utódává pedig Heydrichet nevezte ki. A nürnbergi per során 15 év börtönre ítélték. Egészségi állapota miatt 1954-ben szabadon engedték.

 

Az SZTE Egyetemi Könyvtár Hadtörténeti Gyűjteményének engedélyével.
      

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább