„Bár a háborúkat fegyverekkel vívják, de emberekkel nyerik meg." - George Patton

II. világháború - masodikvh.hu

Erwin Rommel idézetek

„Már most elértük az első célt, amelyet pedig csak május végén reméltünk elfoglalni. Az angolok egymást tapossák le, úgy menekülnek. Veszteségeink csekélyek. A hadizsákmányt felbecsülni sem tudjuk." - Az 1941. áprilisi észak-afrikai német offenzíváról a feleségének írott levelében

„A jövőben a szárazföldi ütközeteket a levegőben vívott csaták fogják megelőzni. Ez meg fogja határozni, melyik fél szenved műveleti és taktikai szempontból hátrányokat, és melyik fél kényszerül kompromisszumos megoldásokat alkalmazva harcolni.” - Erwin Rommel

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább