„Van ember - van probléma! Nincs ember - nincs probléma." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Szinyéri Tibor: Az Endlösung beteljesedése - Auschwitz-Birkenau a tökéletes halálgyár

Az Endlöshung beteljesedése Auschwitz Birkenau a tökéletes halálgyár

Kedves Olvasó!

Engem Szinyéri Tibornak hívnak. 1988. VIII. 17-én születtem, iskolai tanulmányaimat Balatonszemesen és Budapesten végeztem. 2003-ban egy súlyos gerincferdülés miatt végrehajtott mütét után máig tisztázatlan okból deréktól lefelé lebénultam és kerekesszékbe kerültem. Köröshegyen élek az Apámmal és a Nagymamámmal. Ezt a kéziratot, melyet az amely az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor teljes történetét mutatja be gimnazista koromban írtam. Kéziratom a legkisebb túlzástól, kiszínezéstől, indulattól és politikai véleménynyilvánítástól mentes és nem anyagi célt szolgál, hanem, hogy a korosztályom béliek és a nálam fiatalabbak körében divatossá váló nacionalista, hungarista, antiszemita, rasszista és nemzetiszocialista eszmék és az azokat képviselők ellen tiltakozzak.

Kellemes olvasást kívánok!

Szinyéri Tibor

Formátum: 12 x 19 cm
Oldalszám: 136
ISBN: 978-3-85438-299-7
Megjelenés időpontja: 2013.12.02
 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább