„A jelenlegi helyzetet számunkra adott lehetőségnek, nem pedig katasztrófának kell tekinteni." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Chaz Bowyer: Légi háború Európában 1939-1945

TN6 2000000639730 

Kiadó: Hajja & Fiai Kiadó
Oldalak száma: 224
Borító: cérnafűzött, keménytáblás
Súly: 380 gr
ISBN: 9789639329829
Kiadás éve: 2004
Fordító: Bilik Péter

A könyv pontos leírást ad a vadászrepülők és bombázókról, illetve annak harcairól. Emellett a haditengerészeti, csatarepülők, vadászbombázók harcait és háborús szerepvállalását mutatja be. Részletesen foglalkozik Luftwaffe és a Royal Air Force (RAF) küzdelmeivel, illetve az USAAF és a RAF együttes harcával a III. Birodalom légiereje ellen. Szerintem a könyv, mely kizárólag az európai légi harcokat írja le, remek olvasmány- minden II. világháború iránt érdeklődőnek ajánlom. 

Ajánlotta: Cserpakszabi

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább