„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Robert Jackson: Kriegsmarine

kriegsmarine

  • Eredeti cím: Kriegsmarine

  • Oldalak száma: 176

  • Méret: A4

  • Kiadó: Hajja és Fiai Kiadó

  • Kiadás éve: 2002

A Kriegsmarinének, a Német III. Birodalom haditengerészetének történetét kíséri végig a II. világháborúban- az első világháború alatt ért veszteségekről, a felemelkedésen és a sikereken keresztül a végső összeomlásig. A könyvben találhatunk külön az U-bootokkal, segédcirkálókkal, gyorsnaszádokkal, csatahajókkal, cirkálókkal és torpedórombolókkal, kísérőhajókkal foglalkozó fejezeteket. Ami pedig kiemeli a művet társai közül: több mint 200, korábban kiadatlan fényképpel rendelkezik. A fotókat hiteles, olvasmányos szöveg egészíti ki.

Saját tapasztalataim alapján bátran ajánlom ezt a könyvet a II. világháború iránt érdeklődőnek. Olvasása alatt több olyan információra bukkantam, melyeket eddig semelyik, e témával foglalkozó könyvben nem találtam. Erénye, hogy ez a nagy adathalmaz áttekinthető, tematikus elrendezésű.

Ajánlotta: Cserpakszabi

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább