„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Mike Spick: A Luftwaffe bombázó ászai

luftwaffe bombazo

 

  • Megjelenés éve: 2001

  • Kiadó: Hajja & Fiai Könyvkiadó

  • Oldalszám: 280

  • Eredeti cím: Luftwaffe Bomber Aces

A Luftwaffe jellegzetes harceljárásai szárazon és vízen- a jellegzetes hajók elleni támadásoktól a Ju 87 zuhanórepüléseinek és a Ju 88 manővereinek bemutatásán keresztül megismerkedhetünk a legnagyszerűbb ászokkal. A Luftwaffe szerepét frontonként és szakaszonként leírja II. világháborúban- illetve annak fegyverzetét, felépítését, a háború alatt –a vezérkar által- ejtett hibákat.

Saját tapasztalataim alapján csak javasolni tudom ezt a művet- mind a hobbi szinten, mind a hozzáértők számára, mert alapos, átlátható, ugyanakkor a bombázók személyes beszámolói lebilincselők.

Ajánlotta: Cserpakszabi

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább