„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Rolf Fischer: A második világháború képekben

  • Megjelenés: 2011

  • Méretek: 230x303x25

  • Oldalszám: 304 oldal

  • Kötésmód: cérnafűzött keménytáblás, védőborítóval

  • Eredeti cím:Bildatlas Zweiter Weltkrieg

A gazdagon illusztrált kötet a második világháború eseményeit mutatja be, miközben Lengyelország 1939-es megtámadásától az 1945-ös német és japán kapitulációig minden történelmi pillanatról összegyűjti a legfontosabb fotókat. E fényképeknek köszönhetően új perspektívából tekinthetünk a háború stratégiai lépéseire és mindennapjaira.
A szerző pontosan és lényegre törően foglalja össze a háborús évek történéseit, a különböző frontok hadi helyzetét, megmagyarázza a korszak katonai és politikai szakkifejezéseit, idézi a legfontosabb forrásokat, továbbá a világháború vezetőinek rövid életrajzait is közli. A térképeken pedig nyomon követhetjük a hadmozdulatok, hadszínterek és frontvonalak alakulását. A könyv több mint 450 archív felvétele átfogó képet ad arról a világról, amelynek mindennapjait a második világháború és a holokauszt határozta meg.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább