„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Brian Taylor: A Barbarossától Berlinig

barbarossa_berlin
  • Megjelenés: 2006
  • Méretek: 145x210x26

  • Oldalszám: 368

  • Nyelv: magyar

  • Kötésmód: ragasztott keménytáblás

  • Eredeti cím: Barbarossa to Berlin, Vol. I.

 

 

A kétkötetes hadtörténeti munka a keleti arcvonalon vívott kiterjedt küzdelem minden küzdelem minden fontosabb eseményét bemutatja. Részletes leírást ad a részt vevő hadseregekről, azok erejéről, hadrendjéről és veszteségeiről, s így az olvasó átfogó képet kaphat a keleti frontra jellemző arányokról. A szemben álló feleket szövetségeseikkel együtt egyforma részletességgel bemutató mű egyedülálló módon nyújt bepillantást az 1941-1945 között Európa keleti részén vívott gigászi küzdelembe. Az I. kötet a Barbarossa-hadművelet nyitányától a nagy sztálingrádi szovjet ellentámadás előestéjéig tárgyalja kronologikus bontásban a keleti front harceseményeit.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább