„Nem ígérhetek semmi mást csak vért, gürcölést, könnyeket és izzadságot.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

David Jordan: Farkasfalka

fark
  • 176 oldal

  • Kötés: karton

A Farkasfalka U-boot-parancsnokok beszámolói alapján idézi fel az U-boot-hadműveleteket, ill. azok következményeit; megvizsgálja a brit és amerikai hadvezetés kísérleteit, melyeket a tengeralattjárók jelentette veszély leküzdésére tettek; részletesen taglalja a hadjárat eseményeinek menetét. Felteszi a kérdést, az U-bootok komolyan veszélyeztették-e a szövetségek háborús erőfeszítéseit, vagy az egyes tengeralattjáró-kapitányok hőstettei ellenére eleve hátrányban voltak? A könyv nem csupán a különböző hadműveletek eseményeiről szól; szót ejt a hadban álló nemzetek rivalizáló fegyvernemeinek politikai csatározásáról és az Atlanti-óceán térségében harcoló alakulatok irányításának nehézségeiről.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább