„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Karl Bahm: Berlin, 1945 - A végső leszámolás

b
  • 176 oldal
  • Kötés: kemény kötés
1945 áprilisában a II. világháború európai hadszínterének eseményei a végső felvonáshoz lerombolását eredményező csatáját, melynek során a pár utcányira járó szovjet csapatok gyűrűjében a Führer, Adolf Hitler is öngyilkos lett. Az első fejezetek az ostrom előzményeivel, a keleti és a nyugati hadszíntér eseményeivel foglalkoznak. A szerző külön kiemeli, Berlin milyen meghatározó szerepet játszott a német hadigépezetben és a katonák harci kedvének fenntartásában, s arra is kitér, a szövetséges csapatok miért álltak meg az Elbánál, ahelyett hogy az oroszokat megelőzve megpróbálták volna elfoglalni a Reichstagot.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább