„Bár a háborúkat fegyverekkel vívják, de emberekkel nyerik meg." - George Patton

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Richard Holmes: D-nap 1944. június 6.

d-nap
  • Megjelenés: 2006

  • Méretek: 310x280x38

  • Oldalszám: 68

  • Nyelv: magyar

  • Kötésmód: cérnafűzött keménytáblás, védőborítóval

  • Eredeti cím: The D-Day Experience

1944. június 6-án zajlott a történelem legnagyobb szabású partraszállása. Több mint egymillió brit, amerikai, kanadai, francia, lengyel és német harcolt az ezt követő normandiai ütközetben, amely egészen augusztus végéig elhúzódott, és megpecsételte Hitler Harmadik Birodalmának a sorsát. A D-nap című kötetben ez az időszak elevenedik meg több mint 200 fénykép és 20 színes térkép, valamint 30 ritka, korabeli dokumentum másolata segítségével. A könyvhöz 72 perces angol nyelvű CD melléklet is tartozik második világháborús veteránok személyes beszámolóival.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább