„Van ember - van probléma! Nincs ember - nincs probléma." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Ian Kershaw, Moshe Lewin: Sztálinizmus és nácizmus

sztalinizmus
  • Megjelenés: 2005

  • Méretek: 170x245x34

  • Oldalszám: 424

  • Nyelv: magyar

  • Kötésmód: cérnafűzött keménytáblás

  • Eredeti cím: Stalinism and Nazism: Dictatorship in Comparison

A Sztálinizmus és nácizmus az alapos elemzést elegyíti a friss látásmóddal a modern európai történelem legvadabb és legembertelenebb korszakáról. Alapvető olvasmánya lesz mindazoknak, akik a társadalomtudományokkal és politikatudománnyal, a nemzetközi kapcsolatokkal vagy a kultúrák közti viszonyokkal összefüggésben folytatnak tanulmányokat, de haszonnal forgathatják azok is, akik egyszerűen csak érdeklődnek a XX. századi történelem két legnagyobb hatású diktatúrája iránt.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább