„Hírnév, kincs, dicsőség nem adhat földi boldogságot, önmagunkban kell azt keresnünk, a szív nyugalmában s az erkölcs tiszta érzet ártatlan örömeiben." - Horthy Miklós

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Mike Spick: A diadalmas Luftwaffe

diadalmas_luftwaffe
  • Méretek: 162x237x25

  • Oldalszám: 232

  • Nyelv: magyar

  • Kötésmód: ragasztott keménytáblás védőborítóval

  • Eredeti cím: Luftwaffe Victorious

A II. világháború kitörésekor sokan a Luftwaffét tartották a világ leghatékonyabb légierejének. A németek a Blitzkrieg, a villámháború stratégiáját alkalmazva rövid idő alatt végigsöpörtek Európán. A Luftwaffe az ellenséges repülőegységeket leradírozta az égről, utat nyitott a páncélosok számára, és védte a tenger felé előretörő földi alakulatok szárnyait. A győzelmi mámorban úszó, saját kiválóságában bizonyosságot nyert német légierő összegyűlt a megszállt Nyugat-Európában, hogy egy utolsó ütközetben összecsapjon az egyetlen megmaradt ellenséggel - Nagy-Britanniával. Az esélyek egyértelműen a magabiztos németek mellett szóltak. Ám 1940 nyarán, az angliai csatában drámai vereséget szenvedtek, és 1945 májusára kénytelenek voltak megadni magukat a szövetségeseknek - a Harmadik Birodalom összeomlott.
Hol rontották el? Hogyan történhetett volna másként? Mi történt volna, ha Göring, a Luftwaffe briliáns parancsnoka 1940 szeptemberében váratlanul meghal? Milyen radikális változásokat okozott volna ez a parancsnoki struktúrában? És ha a Luftwaffe hadászati légiereje valósággá válik?
A Greenhill alternatív történelmi sorozatának ebben a lebilincselően megírt és gondolatébresztő művében Mike Spick aviatikai történész mindezeket a kérdéseket felteszi, és elénk tár egy, a valóditól gyökeresen eltérő eseménysort, amely a háború drámaian új végkimeneteléhez vezetett volna.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább