„Bár a háborúkat fegyverekkel vívják, de emberekkel nyerik meg." - George Patton

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Stefan Niemayer: Az SS története

ss_tortenete
  • Megjelenés: 1997

  • Méretek: 141x199x8

  • Oldalszám: 112

  • Nyelv: magyar

  • Kötésmód: ragasztott puhatáblás

  • Eredeti cím: Az SS története

Ilyen mű ritkán jelenik meg magyarul, holott kiadták már az összes hitleri erőszakszervezet részletes történetét. Az olvasók ebből a könyvből tudhatják meg, milyen hatalmassá nőtte ki magát az a kezdetben jelentéktelen kis szervezet, amelyet Hitler az akkor már nagy hatalmú SA ellensúlyozásának szánt. Közelről megismerhetik az SS urainak életét, szokásait, a szervezet működését és kiterjedt világkapcsolatait. Az SS-ek ott álltak Hitler mellett, de ők őrizték a koncentrációs táborokat, harcoltak számos fronton és a szervezet üzleti vállalkozásnak sem volt utolsó...
Amit kevesebben tudnak: nem csak német SS-katonák voltak, az emberek több földrészről gyűltek a zászlai alá. A magyar SS-alakulatokról is szó esik az érdekfeszítő és mindenképen hézagpótló, alapos könyvben.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább