„A történelmet a győztesek írják.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Commandos: Strike Force

 
A Commandos név gondolom mindenkinek ismerős. Ám e mesés játéknak aztán 2006-ban megjelent egy FPS formája, ami a Strike Force nevet kapta. Ezt a gamet az Eidos csinálta, melynek nevéhez olyan nagy játékok köthetők, mint például a Hitman:Blood Money, Deus Ex sorozat, Hitman:Codename 47, vagy a Tomb Raider játékok.
 
 
A játék grafikája remek, a története pedig hívogató. Egy háromtagú elit osztagot irányíthatunk – persze külön-külön -, melynek az a neve, hogy Különleges Erők. Aki Call of Duty rajongó, azt most nagyon elszomorítom, mert ebben a játékban a lopakodás a lényeg, csupán három olyan pálya van, amikor nagyon kell darálni az ellent.
 
 
A csapat tagjai: George Brown ezredes, ő egy frontvonali kém, ki szeretettel vesz fel német egyenruhát, hogy beférkőzzön a frontvonal mögé. Van egy mesterlövészünk is, Hawkins, sokat érünk vele, ha pontosan lövünk. ÉS nem utolsó sorban itt van a kapitány, Frank, alias Zöldsapkás – akin nincs is sapka. A Mesterlövész és a Zöldsapkás esetében csak annyit kell tudni, hogy Hawkinsnek dobókései vannak, Frank pedig két azonos puskából egyszerre kettőt tud használni. A kémnél, azaz az ezredesnél már nehezebb a helyzet, mivel fojtózsinórunkkal, és – általában – hangtompítós pisztolyunkkal kell beférkőznünk a németek közé. Ha felveszünk egy katonai egyenruhát, biztosan nem jutunk sokáig, mert a velünk egyrangúak gyanakszanak ránk, ami ha messzebb megyünk, kis idő múlva elmúlik ugyan, de a nálunk nagyobb rangú ellenfelek egyből rájönnek, hogy nem odavalók vagyunk.
 
 
A nálunk kissebektől nem kell félni, ránk sem néznek. A fegyverek széles választékban állnak rendelkezésünkre, hogy különböző küldetésekben – amiből 14 van – használhassuk őket. Orvost kell kiszabadítanunk, hidat megvédenünk, tankokat robbantanunk, eljutni A pontból B pontba, úgyhogy unatkozni nem fogunk. Figyelnünk kell ellenfeleink nézőszögét, és a távolabbi ellenfeleket is, nehogy észrevegyenek. Járműveket nem fogunk vezetni, csak két lábunkra számíthatunk. Mit lehetne még írni róla? Mindent megemlítettem, ami fontos. Éjszakai, hajnali és nappali pályák egyaránt vannak, és mindig résen kell lennünk, mikor történik valami nem várt esemény.
 
Írta: Metzger
 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább