„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Battlefield 1942 sorozat

Battlefield 1942 alapjáték

battlefield_1942_cover.jpg
Játékleírás:
Alapjában véve a II. világháború nagyobb csatáit lehet újra játszani, mint a szövetséges britek Észak-Afrikában, Egyesült Államok hadereje Nyugat-Európában, vagy tengerészgyalogosokkal a Csendes-óceánon, szovjet katonákkal Kelet-Európában. De a tengelyhatalmaikkal is lehetünk német katonákkal Észak-Afrikában és Európában, japán birodalmi katonákkal pedig a Csendes-óceánon. 16 pályán játszhatunk, és mindegyik más-más küldetés típusú. Vannak külön pályák, melyek csak a Single Player módban, vagy Multi Player módban érhetünk el. A fegyver arzenál eléggé széles: rögzített géppuskaállások (Mg-42 és Browning .30 Caliber),és légvédelmi ütegek (M1 40 mm és Flak 38 20 mm), terepjárók ( Jeep 4X4 ,VW Kübelwagen), páncélozott csapatszállítók (M3-as és Sdkfz. 251, Chi-Ha) , tankok (M4 Sherman, M10, Panzer IV, Tiger, Type 97 Chi-Ha), önjáró lövegek (M7 Priest és Wespe), valamint repülőgépek (Spitfire, P-51D, B-19, Corsair, SBD, Bf-109, Ju-87 Stuka, Ju-88, Lavocskin La-5 és Il-2, Zero és Aichi Val), és rombolók, anyahajók, csatahajók, tengeralattjárókat is vezethetünk eme kiváló játékban, ami 2002-ben elnyerte a Game of Year díjat. Alapjában öt katona osztályból választhatunk, de közös a rohamkés és a pisztoly: a mesterlövész felszerelése mesterlövész fegyver és néhány gránát valamint távcső a tüzérségi vezetéshez, gépkarabélyos gépkarabély és néhány gránát, páncélos elhárító bazokával felszerelve, felcser egy géppisztollyal és elsősegélyes csomaggal, utolsó pedig a hadmérnök, kinek egy ismétlő puska, TNT rudak, és járművek elleni akna is van, és csavarkulccsal a járművek megjavítására.
 
Battlefield 1942: The Road to Rome

bfroadtorome.jpg
Játékleírás:
Eme nagyszerű kiegészítőben tovább folytatódik a harc a két fél között, ezúttal Olaszországban. Bővültek a pályák összesen hat új pályával, és két új harcoló fél is megjelent: a francia szabad csapatok brit fegyverekkel, és az olaszok német és saját fegyverekkel. A francia felcsernek Sten géppisztolya van, az olasz gépkarabélyosnak pedig Breda M1930-a van. Két új repülőgép is megjelenik: a Mosquito és a Me-110 csatarepülőgép, valamint két új tank is: StuG rohamlöveg, Fiat M 11/39, és a Grant-Lee tank is, valamint 2 tüzérségi egység: a PAK 75 és AT 25, és egy ágyúval ellátott páncélozott csapatszállító, a M3 GMC. Harcolhatunk velük Anzionál, Salernonál, Monte Cassononál, Monte Santa Crocenél, a Baytown és Husky bevetésnél.

Battlefield 1942: The Secret Weapons of World War II

battlefield_1942_01.jpg
Játékleírás:
Ebben a kiegészítőben a II. világháború titkos fegyverei után kutatunk, és néhányszor igénybe is vesszük őket a harcmezőn. Itt már nyolc új pálya van, új fegyverekkel és új katonákkal is. A két új fél pedig, a II. világháború talán legsikeresebb alakulatai, a brit kommandósok és a német Fallschirmjagerek. Közös a két hadtestben hogy mindkét fél különlegesen képzett, és a roham késhelyet dobókésekkel vannak felszerelve. De a fegyvereket is újították: a német ejtőernyősök felderítője félautomata Gewehr 43, a roham karabélyosnak a Fallschirm Gewehr 42-sel szerelték fel, a mérnök pedig nem hord robbanószert, helyette gránátvetős Kar98-sal vonul csatába. A brit kommandósok rohamkarabélyosa Bren LMG-vel van felszerelve, a felcser hangtompítos Sten géppisztoly, a hadmérnök pedig Remington Auto 5 Shotgunt cipel magával. Harcjárműveket is cseréltek elég szép számban: megjelenik a németeknél a Sturmtiger, Flakpanzer, R-75 Mg-42-vel felszerelve, VW Schimmwagen, Ba-349 Natter elfogóvadász, és Ho 229 vadászgép. De a britek se szenvednek hiányban: T95/T28 szupernehéztank, kommandós csónak, Sherman tank T-34 Calliope-val, LVT4 Water Buffalo, Xa/42 oldalkocsis motor géppuskával, Amstrong Whitworth AW-52, McDonnell F-85 Goblin (elégé ijesztő vezetni, mert villám gyors, és csuklasz egyet lehet földet fogsz :-) ), és a C-47-es teherszállító gép. Új fegyver még, amit a német mérnökök fejlesztetek ki, a Hátirakéta, és a Wasserfall irányított légvédelmi rakéta (nagyon szórakoztató irányítani, csak piszok gyors, és nem látod mi történik a kilövőállomáson). Elsőre nem sikerül biztosan irányítani, de próbálkozások után már könnyebb irányítani, bár a Goblinokat még így is kész csoda, ha eltalálják vele.
 
Vélemény:
A fejlesztők kitettek magukért, mikor kreálták ezt a játékot, de azért egy-két hiba itt is van. Nekem végül is tetszett, és örömmel tudom ajánlani mindenkinek, grafika és látványosság is meg van benne, egyszerűen minden, ami szükséges ahhoz, hogy lekösse az embert. Ha elbukunk egy járművel egy ponton, mihelyst újjá éledünk azonnal választhatunk más fegyvert és taktikát. Ha egy katona meghal, a felszerelését hátra hagyja, így szükség szerint tudjuk cserélgetni a felszerelést egy ideig.
 

Írta: Magyarharcos

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább