„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Attack on Pearl Harbor

 
Játék történet:
A történet 1941. december 7-kén reggel kezdődik. A Japán Császári Haditengerészet figyelmeztetés nélkül megtámadja a Hawai-szigeten található amerikai bázist, ezzel behúzva a háborúba az USA-t. Mint mondani szokták, innentől már történelem.
 
Játék leírás:
Két fél van harcban egymással: az Amerikai Egyesült Államok, és a Japán Birodalom. A játékban két kampánnyal játszhatunk: amerikai és japán. Küldetéseink elégé szerteágazó, ellenséges repülőgépeket kell megsemmisíteni, hajókat elsüllyeszteni , szárazföldi célpontokat lebombázni. Jól meg kell fontolni, milyen géppel indulunk a harcba, ugyanis elégé balszerencsés, ha torpedó bombázóval kell szárazföldi célpontokat kiiktatni….
 
Az amerikai kampány Pearl Harbor „megvédésével” kezdődik, Wake-szigeteken át, Guadalcanal, Korall-tenger, Jáva és Borneó, Midway-szigetek, Okinawa és még a Dolittle-akcióban is részvehetünk, mint kísérő vadász. Négy gépet irányíthatunk: P-40 Warhawk, SBD zuhanó bombázó, Dauntles torpedó bombázó, és a kedvencem a Corsair vadászgép, és pluszba beleszerkezteték .a B-25-öst.
 
A japán kampány Pearl Harbor megtámadásával, szintén Midway-szigetek, Wake-sziget, Borneó és Jáva, a végén pedig még egy Kamikaze támadásban is részt kell vennünk. Itt is négy gép közül lehet választani:Aichi D3A2 „Val” zuhanó bombázó, Nakajima B5N „Kate” torpedóbombázó, valamint egy kétmotoros bombázó gép, a Geccot is vezethetjük, és a Mitsubushi A6M „Zero” vadászgépet.
 
Vélemény:
Ez a játék az eddigi legnagyszerűbb II. világháborús játék amivel eddig játszottam. Plusz pontot érdemel azért, mert a gépek kamuflázsát változtathatjuk, és a „Dogfight” nevű küldetésben kipróbálhatjuk a „Seafire” gépet a japán gépekkel szemben. Egy jó kis hétvégi lövöldözésre ajánlatos, nem olyan hogy az embert felhúzza a játék nehézsége, persze egy minimális angol szint szükséges. Hiba pontot érdemel talán annyiból, hogy a lőszer végtelenített, de ha végig vittük, rá jöhetünk hogy azért még is csak jó, hogy a lőszer végtelenített, amennyi ellenséges géppel, hajóval, szárazföldi egységgel kerülünk szembe. Nálam az ötös skálán egy ötöst érdemel, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Írta: Magyarharcos

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább