„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Call of Duty 2

pcg_call_of_duty_2_v9

Ha választani kell én e mellett a játék mellett teszem le a voksom (persze csak ha a cod sorozatot nézzük). A játék 2005-ben jelent meg. A fejlesztő változatlanul az Infinity Ward a kiadó pedig  az Activision.

Singleplayer azaz az egyjátékos mód

A játék nem sokat változott elődjeihez képest. Itt is három szálon fut a játék:

  • Brit
  • Orosz
  • Amerikai

Egyetlen változás az hogy az életet nem gyógyszeres pakkok címét kaphatjuk meg hanem úgymond regenerálódunk. Tehát, ha megkaptuk a nekünk kijáró tiszteletet a csatatéren és úgy érezzük, hogy ezek a "tetves" németektől már túl sokat kaptunk akkor egy szolid tárcserének álcázott fedezékbe vonulással pihenünk egy kicsit és jöhet a válasz csapás. A pályák ahogy a küldetések is változatosak és élvezetesek, de sajnos marad a megszokott rutin. Két végigjátszás és harmadikra csukott szemmel megyek végig a pályán. Fegyverek? Lássuk csak…Észrevehető változás a a távcsőves puska kezelhetőségében mutatkozik meg. A shift gomb lenyomásával visszatarthatjuk lélegzetünket így sokkal pontosabb lövések leadására vagyunk képesek  A legnagyobb változás mégis grafikai téren mutatkozik meg. Az Infinity Ward nem bízta másra a munkát, saját maga készítette el a grafikai motort, ami valljuk be remekül sikerült.

call-of-duty-2-pc-screenshots-20050629033205906

Multiplayer azaz a többjátékos mód

Röviden jellemezve:a legjobb multiplayer játék amit valaha láttam! Eszméletlen csaták remekül kidolgozott pályák könnyebb kezelhetőség ezek jellemzik a többjátékos módot. Ide is öt játékmód került be: Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, Search and Destroy és a Headquarters. Itt is megtalálhatjuk a killcam és a nézelődő módot amiket előző cikkemben már bemutattam. Az új patch-ben (javítás) megtalálható a PunkBuster ami a csalók kiszűrésére készült. De ez nem életbiztosítás. Én másfél évig játszottam és mindig találkoztam csalókkal. Többek adnak pénzt azért hogy ők legyenek a legjobbak. Ezzel nem csak saját játékukat rontják el, hanem a többiekét is. A multiplayer egyetlen hatalmas hibája a pályák mérete. Annyira kicsik, hogy 20 embernél többen nem tudnak rajta kényelmesen játszani. De hát minden nem jöhet össze. Apró hibák még előfordulnak a lövések beadásainál (kockaként kezeli ez embert és néha a mellélőtt golyó is talál). A játékot minden korosztálynak csak ajánlani tudom (kivéve 3 éves kor alatt ), de csak 16 éven felülieknek ajánlják. Ha összegeznem kéne a játékot akkor csak jót tudnék mondani róla a "single" remek a "multi" megunhatatlan. Mi kell még egy háborús őrültnek? Irány a bolt és mindenki vegye meg! Garantáltan élvezni fogjátok...

ilmrostovrussiasniper
 
Írta: David9999999

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább