„A jelenlegi helyzetet számunkra adott lehetőségnek, nem pedig katasztrófának kell tekinteni." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Call of Duty 5: World at War

cod5borito

A széria ötödik része visszatér a második világháborúba - a Csendes-óceán környékén zajló csaták közepére. A fejlesztőstúdió (aki nem a világsikerű negyedik részt fejlesztő Infinity Ward, hanem a Die by the Sword-del diszkrét sikereket arató Tryearch) azt ígéri nekünk, hogy soha nem látott formában élvezhetjük a Call of Duty 4 motora nyújtotta látványvilágot, miközben az előző rész jól sikerült perk-rendszerét, járműhasználatot, sőt, többjátékos kooperatív-módot is élvezünk. Stílus Hasonlítani fogy majd a MoH:Pacific Assault-ra, de igaz egy kicsit jobb garfikával. (CoD4-es szintűvel) Játékélmény A küldetések a japán partok felé irányulnak majd, a játékban pedig olyan nagy ütközetekre számíthatunk, mint a Makini, vagy a Peleliui.

Singleplayer azaz az egyjátékos mód

Ezúttal a helyszín a Csendes-óceán szigetvilága. A szigetről szigetre való előrenyomulás időszaka. Mint ahogy a helyszín is elárulja ebben a részben a japán hadsereg ellen küzdünk. Természetesen azért nem teljesen egyhangú a játék. A  történet előrehaladtával belecsöppenünk az orosz harcmezők viszontagságaiba. Részt veheteünk egy izgalmas tankcsatában és Sztálingrád utcáit megtisztítva juthatunk el  a játék végéhez. A koncepció jó a kivitelezés már kevésbé. Az új fejlesztők sokat ígértek a Cod4 grafikai motorjának átalakítása során ez azonban mégsem sikerült tökéletesen. Ahol a 4. epizód elfut az 5. már korántsem biztos. Viszont ha megvan a megfelelő konfigurációnk, a játék önmagáért beszél. A történet rendben van. Sokak félelme volt a 2. világháborúhoz való visszatérés szerintem alaptalanul. A pályák kellően életszerűek, megismerhetjük a japán fegyvereket és most először lehetőség nyílik a kooperatív játékra (ezzel a móddal két játékos egyszerre játszhat így segítve egymást). A hátulütő a szokásos cod élmény. Egy végigjátszás és utána dög unalom. Aki ezzel megtud küzdeni vagy amúgy se játszaná ki többször annak csak ajánlani tudom ez a rész sem maradt le a többitől. 
call_of_duty_world_at_war_01

Multiplayer azaz a többjátékos mód

Aki már játszott bármilyen Call of Duty többjátékos módot (kivétel a 4. rész) annak nem lesz ismeretlen a dolog. Személy szerint nem volt alkalmam kipróbálni így a hivatalos tesztekre és a baráti véleményekre tudok csak alapozni. Az első és legfontosabb változás az hogy a törtszervereken játszóknak alaposan feltették a mércét, hiszen nem könnyű feljutni a törtszerverekre. Az eredeti példánnyal rendelkezők előtt természetesen nem állnak ilyen akadályok (ha lecseng a játék premierének időszaka érdemes megvenni). Az Uo-hoz hasonlóan végre itt is használhatunk a 13 pályából  5-ön járműveket (nem tudom miért kellett ennyit várni rá) ami mindenképp előremozdítja a játékélményt. A pályák inkább sötétek és bujkálósak így biztosan találkozhatunk majd egy két idegesítő játékostárssal, persze mindenhol máshol is megtalálhatjuk őket. Tehát a multiplayer mód talán jobban megmozgatja majd egyesek fantáziáját.

call-of-duty-5-world-at-war-multiplayer-beta_6

Összegzés:

Mind a két mód remekül teljesített, teljesítette a hozzáfűzött reményeket. Aki szereti az ilyenfajta fps játékokat annak kötelező ez az epizód is. És mi van ha vége? Olyan nincs! A többjátékos mód végtelen lehetőséget biztosít. Vegyétek és egyétek, mindenképp jó választás.

Írta: David9999999

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább