„A csatára való felkészülés során meggyőződhettem arról, hogy a tervezés létfontosságú, ám a tervek haszontalanok." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Magyar Világhíradó 1075., 1944. október

Bélyegkiállítás a stockholmi Postamúzeumban
A stockholmi postamúzeum abból az alkalomból, hogy száz évvel ezelőtt használtak először postabélyeget, a ritkaságokból kiállítást rendezett.

Arany vitézségi érmet kapott a hősi halált halt Barankai százados
Szülőfalujában megható ünnepség keretében adták át vitéz Barankai József százados édesanyjának, hősi halált halt fia tiszti arany vitézségi érmét. Barankai százados a rohamtüzérek legendáshírű parancsnoka volt. A magas kitüntetést, amelyet a Kárpátok védelmében tanúsított vitéz magatartásával érdemelt ki, mint a honvédség ötödik tagja kapta meg.

Ejtőernyős alakulatok a honvédségnél
Újabb és újabb ejtőernyős alakulatokat képez ki a honvédség. Hatalmas Junkers 52-es gépek szállítják a bátor magyar fiúkat. Sűrű egymásutánban ugranak ki az ejtőernyősök.

A videókért köszönet a Filmhíradók Online-nak.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább