„Bár a háborúkat fegyverekkel vívják, de emberekkel nyerik meg." - George Patton

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Magyar Világhíradó 964., 1942. augusztus

Szovjet légitámadás elhárítása
Elhangzó szöveg: Az előrenyomulás és utánpótlási vonalakra támadó szovjet raták támadását légvédelmi gépágyú ütegeink hárítják el.

Magyar vadászrepülők támadása szovjet harckocsik ellen
Elhangzó szöveg: A Don vidékén küzdő repülővadász-osztály parancsnoka bevetés előtt eligazítja a vadász századok parancsnokait. Ebben a vadászosztályban teljesít szolgálatot a kormányzóhelyettes úr is. A vett parancs értelmében a kormányzóhelyettes úr kiadja részletparancsait és ezután elindulnak vadászrepülőink a feladatul kiadott szovjet harckocsik leküzdésére. Elfoglalt Stari Oskol felett visz el repülőink útja az ellenség felé. A felderített célok fölé érve, merészen csapnak le vadászaink az ellenséges harckocsikra.

A videókért köszönet a Filmhíradók Online-nak.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább