„Bár a háborúkat fegyverekkel vívják, de emberekkel nyerik meg." - George Patton

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Magyar Világhíradó 969., 1942. szeptember

Walter Funk német birodalmi gazdasági miniszter Magyarországon
Elhangzó szöveg: Walter Funk németbirodalmi gazdasági miniszter és a birodalmi bank elnöke hivatalos látogatást tett Magyarországon. A német vendéget a Keleti pályaudvaron Reményi-Schneller Lajos pénzügyminiszter és Varga József iparügyi miniszter fogadta. A német gazdasági miniszter koszorút helyezett a Hősök kövére. Tisztelgés a rákoskeresztúri temetőben a német hősök emlékművénél. A német gazdasági miniszter látogatást tett Kállay Miklós miniszterelnöknél. Walter Funk miniszter magyarországi tartózkodásának utolsó napját a Balatonon töltötte.

Harcok a Don mentén Timosenko csapatai ellen
Elhangzó szöveg: Timosenkó bolsevista csapatai a szövetséges haderő acélgyűrűjében minden alkalmat felhasználnak, hogy szorongatott helyzetükön segítsenek. Honvédeink a Don mentén ezeket a vállalkozásokat csírájukban fojtják el, és lendületes ellentámadásokkal vetik vissza a szovjet csapatok támadó kísérleteit.

Szovjet hadifoglyok
Elhangzó szöveg: A szövetséges csapatok harapófogójában összeroppant szovjet seregtestek foglyul ejtett maradványait honvédeink fogolytáborba kísérik.

A videókért köszönet a Filmhíradók Online-nak.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább