„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Magyar Világhíradó 1065., 1944. július

Bemutatjuk hadosztályunk élelmiszerellátását
Elhangzó szöveg: Ez a szép gulya egyik hadosztályunk ellátását biztosítja hadműveleti területen. Katona-mészárosok friss kolbászt készítenek. A húst részben felfüstölik, részben hűtőkocsikon szállítják az egyes alakulatokhoz. A hulladék sem vész kárba, szappant főznek belőle. A nagy szappantáblákat ügyesen darabolják és szállítják. Sok háziasszony irigyelheti ezt a szép fehér kincset. Most egy élelmiszer-raktárban vagyunk, ahol a hadosztály ellátásához szükséges élelmiszert tartalékolják. A pékek sem henyélnek, sütik a magyar lisztből a friss kenyeret.

Honvédeink harca a vörös horda ellen
Elhangzó szöveg: Hős honvédeink vitézül harcolnak a vörös horda ellen. Állandó járőrtevékenységgel megállapítják az ellenséges fészkeket, majd tűzfegyvereink bevetésével megsemmisítik a támadó bolsevista csapatokat.

A videóért köszönet a Filmhíradók Online-nak.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább