„Egy ember halála tragédia. Millióké statisztika." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Magyar Világhíradó 829., 1940. január

Női munkaerők a hadiiparban (Franciaország)
NŐI MUNKAERŐK A HADIIPARBAN, A FRONTON KÜZDŐ FÉRFI ALKALMAZOTTAKAT MUNKÁSNŐKKEL HELYETTESÍTIK A FRANCIA REPÜLŐGÉP-GYÁRAKBAN.

Blokád a tengeren (Németország)
BLOKÁD A TENGEREN, A NÉMET LÉGIERŐ ÉS HADITENGERÉSZET FELTARTÓZTATJA ÉS ÁTVIZSGÁLJA A KERESKEDELMI HAJÓKAT.

Finn falvak lángokban
FINN FALVAK LÁNGOKBAN, A HÁBORÚ KITÖRÉSEKOR FINNORSZÁGBA BENYOMULÓ OROSZ CSAPATOK ELŐTT A FINNEK FELÉGETTÉK A FALVAKAT.

Karácsony Kárpátalján
KARÁCSONY KÁRPÁTALJÁN, ELSŐÍZBEN ÜNNEPELTE MAGYAR KARÁCSONYÁT A VISSZATÉRT TERÜLET GÖRÖG SZERTARTÁS LAKOSSÁGA. 

Elhangzó szöveg: [egyházi kórus:] „Az ég és a föld, az ég és a föld mostan ünnepelnek. Ember és angyal, ember és angyal vígan örvendeznek. Krisztus született, Isten ember lett. Angyalok dicsérik, királyok tisztelik. Térdhajtva üdvözlik, pásztorok éneklik és a nagy csodát hirdetik. Krisztus született, Isten ember lett. Angyalok dicsérik, királyok tisztelik. Térdhajtva üdvözlik, pásztorok éneklik és a nagy csodát hirdetik.”

A videókért köszönet a Filmhíradók Online-nak.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább