„Győzelem bármi áron, győzelem minden iszonyat ellenére, győzelem, bármilyen keserves legyen is az út. Mert győzelem nélkül nincs tovább élet.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Magyar Világhíradó 827., 1939. december

Német járőr szolgálat
Német járőr szolgálat. A hosszabb idő óta csendes nyugati hadszíntéren a felderítő csaptok rendszeresen végzik veszélyes munkájukat.


Felrobbantott Rajna-hidak
Felrobbantott Rajna-hidak,A francia csapatok határvédelmi szempontból az Elzászt Németországgal összekötő négy híd közül hármat felrobbantottak.

Holland aknamezők
Holland aknamezők, Hollandia határvédelmében fontos szerep jut a gondosan rejtett aknáknak.

Finn-orosz háború
Finn-orosz háború, a karéliai földszoros hófödte vidékén hősiesen küzdenek hazájukért a finn csapatok.

Szegény gyermekek karácsonya
Szegény gyermekek karácsonya. Az iskolanővérek rendezésében a Vígadóban megtartott ünnepen a Főméltóságú Asszony 1500 gyermeknek osztott ki szeretetcsomagot.

A videókért köszönet a Filmhíradók Online-nak.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább