„Hírnév, kincs, dicsőség nem adhat földi boldogságot, önmagunkban kell azt keresnünk, a szív nyugalmában s az erkölcs tiszta érzet ártatlan örömeiben." - Horthy Miklós

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

A sas leszállt

 

 f3310

Színes, fekete-fehér magyarul beszélő angol háborús filmdráma, 135 perc, 1976

Eredeti cím: The Eagle Has Landed

1943-ban Hitler parancsot ad Canaris tengernagynak , hogy raboltassa el legfőbb ellenfelét, magát Churchillt. Max Radl ezredes irányítja a kivitelezhetetlennek tűnő akciót. Hamarosan megtalálja a megfelelő embereket is: az Angliában nevelkedett Steiner ezredest és egy angolok ellen harcoló írt, Devlint . Az angliai német kémek szerint Churchill a közeljövőben egy kis angliai faluban tölt néhány napot. Úgy tűnik tehát, minden esély megvan arra, hogy sikerrel teljesíthessék a Führer parancsát.

Vélemény: A szereplőgárda magáért beszél, Remekelnek a vásznon. Hűség, kötelesség, és önfeláldozás a film fő vonala. Ha lehetőség van rá, akkor a „régebbi" szinkronnal készült filmet nézzétek meg. Az új szinkron egyszerűen gyalázatos.

Rendező:

  • John Sturges

Szereplők:

  • Donald Sutherland (Liam Devlin)

  • Michael Caine (Kurt Steiner ezredes)

  • Anthony Quayle (Canaris)

  • Robert Duvall (Max Radl ezredes)

  • Judy Geeson (Pamela)

  • Jenny Agutter (Molly Prior)

  • Michael Byrne (Karl)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/sas/1_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/sas/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/sas/3_kis.jpg
 
Véleményt írta: GIXeRCool

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább