„Csak azért írtam alá, mert úgy gondoltam, hogy az idős gentleman kiváncsi az aláírásomra.” - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Csatatér

0

Fekete-fehér, amerikai háborús filmdráma, 119 perc, 1949

Eredeti cím: Battleground

Tartalom: A film az ardenneki offenzíva idején játszódik és a 327. vitorlázórepülőn szállított gyalogezred (a 101. légideszant hadosztály része volt) katonáink harcait mutatja be.

Vélemény: A történet maga sok mindenben hasonlít Az elit alakulat idevágó epizódjaihoz, ám a korábbi rendezés illetve az akkoriban rendelkezésre álló eszközök és technológiai fejlettség mégis egyedi és érdekes hangulatot kölcsönöz a filmnek. Jól átérezhető a feszültség, melyet a lövészárkokban kuporgó embereknek kell átélniük, ha az ellenség körbezárja őket, továbbá a hétköznapi G.I.-ok életéről is egy elég reális képet ad. Akik szeretik a régebbi háborús filmeket is, azok semmiképp se mulasszák el megtekinteni.

Rendező:

  • William A. Wellman


Szereplők:

  • Van Johnson (Holley)

  • John Hodiak (Jarvess)

  • Ricardo Montalban (Roderigues)

  • George Murphy ("Pop" Stazak)

  • Marshall Thompson (Jim Layton)

  • Jerome Courtland (Abner Spudler)

  • Don Taylor (Standiferd)

  • Bruce Cowling (Wolowicz)

  • James Whitmore (Kinnie)

  • Douglas Fowley ("Kipp" Kippton)

 

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/csatater/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/csatater/1_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/csatater/3_kis.jpg

Írta: Németh András Tamás (Bazooka Joe)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább