„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

A háború kísértetei

0

Színes, magyarul beszélő, amerikai háborús filmdráma, 90 perc, 2003

Eredeti cím: Saints and Soldiers

Tartalom: A film 1944 decemberében, a belga fronton játszódik. Négy amerikai és egy angol katona történetét meséli el, akik véletlenszerűen verődtek össze az ellenséges vonalak mögött a hírhedt Malmedy mészárlás után.

Vélemény: Némely részeknél nyomasztó volt a film, a sci-fi illetve horrorfilmekből vett képi illetve hangeffektek miatt, de ezt leszámítva különösebb kivetnivalóm nem volt vele kapcsolatban. A hagyományőrzők jól játszottak, maga a cselekmény sem egy légből kapott történet, a fegyverek is autentikusak. Jó szívvel ajánlom nektek.

Rendező:

  • Ryan Little

Szereplők:

  • Corbin Allred (Nathan „Deacon” Greer)

  • Alexander Polinsky (Steven Gould)

  • Kirby Heyborne (Oberon Winley)

  • Larry Bagby (Shirley „Shirl” Kendrick)

  • Peter Asle Holden(Gordon Gunderson)

  • Melinda Renee (Catherine Theary)

  • Ruby Chase (Sophie Theary)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/haboru_kisertetei/3_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/haboru_kisertetei/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/haboru_kisertetei/4_kis.jpg

Írta: Németh András Tamás (Bazooka Joe)


Ezeket olvastad már?


Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább