„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

My Way

0

Színes, koreaiul - japánul - oroszul - németül - kínaiul - angolul beszélő, dél-koreai háborús film, 137 perc, 2011

Eredeti cím: Mai Wei

Tartalom: 1928, a Japán Birodalom által megszállt Korea. A koreai Kim Jun-Shik és a japán Tatsuo Hasegawa gyermekkoruktól kezdve versengenek egymással, hogy eldöntsék, melyikük a gyorsabb futó. A nem éppen felhőtlen koreai-japán viszony miatt azonban Tatsuo nagyapját koreai terroristák meggyilkolják, és ekkor a két maratonista egészséges kompetitivitása átfordul ellenségeskedéssé, gyűlöletté. Miután egy 1938-as japán futóversenyen Tatsuo-t csalással juttatják győzelemhez, a koreai nézők és versenyzők - köztük Kim Jun-Shik is - fellázadnak. A lázadásban részvevő koreaiakat büntetésképpen besorozzák a Japán Császári Hadseregbe, Tatsuo pedig önként lép be ugyanoda. A véletlen folytán Kim közlegény pont abba a helyőrségbe kerül, melynek irányítását Tatsuo ezredes veszi át - pár nappal a szovjet-japán határháborúk egyik legvéresebb ütközete - a Halhin-goli csata előtt. Mindketten túlélik a mészárlást, ám szovjet hadifogságba kerülnek. A két férfi megpróbáltatásai még csak ezek után kezdődnek. Megjárják a Kungursk-i hadifogolytábort, harcolnak a szovjetek oldalán a Hedosk-i csatában majd átállnak a németekhez, és a Utah parton küzdenek az amerikaiak ellen a D-napon.

Vélemény: Eseménydús, fordulatokban gazdag, izgalmas mű! Egy percre sem tudtam rajta unatkozni. A fegyverek, a harcjárművek, a csatajelenetek, még a digitális effektek is rendben voltak. A My Way nagyon jól illeszkedik a korábbi koreai háborús filmek sorába - gondolok itt a 2004-es Harcosok Szövetsége illetve a 2011-es The Front Line c. alkotásokra. Egy szó, mint száz, csak ajánlani tudom nektek!

Rendező:

  • Kang Je-gyu

Szereplők:

  • Jang Dong-gun (Kim Jun-Shik)

  • Joe Odagiri (Tatsuo Hasegawa)

  • Fan Bingbing (Shirai)

  • Kim In-kwon (Lee Jong-dae)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/my_way/1_kis.jpg

https://masodikvh.hu/images/stories/film/my_way/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/my_way/3_kis.jpg


Írta: Németh András Tamás (Bazooka Joe)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább