„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Good

0

Színes, magyarul beszélő, angol-német filmdráma, 96 perc, 2008

Tartalom: A történet főhőse Halder (Viggo Mortensen), egy egyetemi irodalomprofesszor, aki szétesőben lévő családi élete ellenére szakmájában komoly sikert arat, amikor a náci párt felfigyel az egyik munkájára, melyben kifejti véleményét a kegyes halálról és támogatni próbálja az eutanázia bevezetését. Felkérik egy elsőre látszólag jóindulatú tanulmány elkészítésére, mellyel akaratlanul is egyre magasabb pozíciót kezd betölteni a párt oldalán. Közben egyik legjobb barátját, Maurice-t (Jason Isaacs) egyre inkább fenyegeti az elharapódzó zsidógyűlölet. Halder lassan tudomásul veszi, hogy munkájának elismerése pusztító hatással van családjára és ismerőseire nézve, hírnevét azonban felhasználhatja környezete segítésére is, kérdés csupán az, hogyan tud egyszerre mindkét fél akaratának eleget tenni...

Vélemény: A film a barátságról és a választásról mesél, és arról, hogy az emberek hogyan továbbítják ezt. Emberek, akik megtapasztalják, hogy minden, amit az életben tesznek, következményekkel jár. Nekem tetszett a film, ugyanis nagy hangsúlyt kapott benne az emberi viselkedés és annak különböző formái. Ebben a filmben nem az öldöklés vagy a lövöldözés játssza a főszerepet, hanem az individuum és a benne egymással örökké harcban álló két fél, a jó és a rossz.

Rendező:

  • Vicente Amorim

Szereplők:

  • Viggo Mortensen (Halder)

  • Jason Isaacs (Maurice)

  • Jodie Whittaker (Anne)

  • Steven Mackintosh (Freddie)

  • Gemma Jones (Halder anyja)

  • Anastasia Hille (Helen)

  • Ralph Riach (Brunau)

  • Mark Strong (Bouhler)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/good/1_kis.jpg

https://masodikvh.hu/images/stories/film/good/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/good/3_kis.jpg

 

Írta: Németh András Tamás (Bazooka Joe)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább