A szovjet hadseregben nagyobb bátorság kell a visszavonuláshoz, mint az előrenyomuláshoz." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Oroszlánkölykök

0

Fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai háborús filmdráma, 170 perc, 1958

Eredeti cím: The Young Lions

Tartalom: A II. világháború évei alatt játszódó filmben a történelmi események csupán hátterül szolgálnak, mert a történet elsődleges célja különböző fiatalemberek sorsának bemutatása ebben az embert próbáló időszakban. A film a harmincas évektől, a háború végéig követi nyomon egy szegény New York-i zsidó, egy könnyelmű amerikai szépfiú, valamint egy echte német egymást keresztező életútját.

Vélemény: A film Irwin Shaw nagysikerű könyvének adaptációja. Természetesen nem adja vissza 100%-ban az olvasás élményét, de ennek ellenére rendkívüli módon törekszik rá. Annak ellenére, hogy viszonylag régen készítették, a témán belül nyugodt szívvel nevezem alapműnek. Ha még nem láttátok, akkor mindenképpen nézzétek meg, a könyvet pedig olvassátok el!

Rendező:

  • Edward Dmytryk

Szereplők:

  • Marlon Brando (Christian Diestl)

  • Montgomery Clift (Noah Ackerman)

  • Dean Martin (Michael Whiteacre)

  • Maximilian Schell (Hardenberg)

  • Lee Van Cleef (Rickett)

  • Hope Lange (Hope Plowman)

  • Barbara Rush (Margaret Freemantle)

  • May Britt (Gretchen Hardenberg)

  • Liliane Montevecchi (Françoise)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/oroszlankolykok/1_kis.jpg

https://masodikvh.hu/images/stories/film/oroszlankolykok/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/oroszlankolykok/3_kis.jpg

Írta: Németh András Tamás (Bazooka Joe)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább