„Hírnév, kincs, dicsőség nem adhat földi boldogságot, önmagunkban kell azt keresnünk, a szív nyugalmában s az erkölcs tiszta érzet ártatlan örömeiben." - Horthy Miklós

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Folytassa Angliában!

carry on england 1

Színes, magyarul beszélő angol vígjáték, 89 perc, 1976

Eredeti cím: Carry On England

1940-ben járunk. Anglia, és a Brit Birodalom a puszta fennmaradásáért küzd a megállíthatatlan német hadigépezettel szemben. Ám van egy kis csapat, akik fittyet hánynak minden veszélyre. Ők a dupla 13-as kísérleti légvédelmi üteg legénysége, egy félig női, félig férfi katonákból álló egység tagjai, akikben a hazaszeretet mellett a libidó és a szabadságvágy is túlteng. Éppen ezért, a probléma megoldására a legfelsőbb katonai vezetés utolsó utáni mentsvárként Melly kapitányt nevezi ki az egység élére remélve, hogy amikor a hülyeség szorgalommal párosul, a legvérmesebb ágyútöltelékekből is fegyelmezett tüzérek válhatnak. A végeredmény mindenkit meglep. Isten óvja a királyt!

A legendás „Folytassa" sorozat 28. darabját a sorozat megálmodója, Gerald Thomas rendezte, aki felcserként maga is szolgált a világháború európai és közel-keleti hadszínterein. A film, igazodva a „Folytassa" sorozat hagyományaihoz ízig-vérig hamisítatlan angol humorral tálalja az olyan komoly témákat is, mint a háború. A színészek mind kitesznek magukért komikusként, így a film könnyed délutáni kikapcsolódást jelent nem csak a világháború iránt érdeklődők, de a britek fanyar humorát értékelők számára is.

Szereplők:

  • Kenneth Connor (S. Melly kapitány)

  • Patrick Mower (Képes őrmester)

  • Windsor Davies (Bloomer „Tigris" törzsőrmester)

  • Judy Geeson (Hajlandó őrmester)

  • Jack Douglas (Kész tizedes)

  • Joan Sims (Jennifer Ffoukes-Sharpe közlegény)

  • Diane Langton (Könnyű közlegény)

  • Melvyn Hayes (Kisházi tüzér)

  • Peter Jones (Dandártábornok)

  • Peter Butterworth (Carstairs Őrnagy)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/folytassa_angliaban/1_kis.jpg

https://masodikvh.hu/images/stories/film/folytassa_angliaban/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/folytassa_angliaban/3_kis.jpg


Ajánlást írta: Kiss Dávid (Nix)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább