„A történelmet a győztesek írják.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Fortress (Repülő Erőd)

Fortress 2011

Amerikai háborús akció, dráma, 2011

Tartalom: A film valós eseményeket dolgoz fel. Egy Észak-Afrikában állomásozó B-17-es bombázó osztag történetét követhetjük figyelemmel, amely olaszországi célpontok ellen hajt végre bevetéseket. A Lucky Lass névre kereszt repülőgép veszélyes kalandjait, drámai katasztrófáját ismerhetjük meg.

Vélemény: A nagysikerű Memphis Belle című alkotás után ezt a filmet fenntartásokkal lehet (és kell is) kezelni. Alapjában véve egy kis költségvetésű filmről van szó, ami a legnagyobb véleményező oldalon 4,5 pontot kapott a 10-ből, ami reálisnak mondható. A szűk anyagi keresztmetszet miatt a levegőben (és sokszor a földön) játszódó jeleneteknél csak számítógépes grafikát alkalmaztak a készítők. Ez alapjában véve nyomja rá a bélyegét a film élvezeti értékére, pedig maga a történet többre lenne hivatott. Díszletről nem igazán lehet beszélni, ezt körübelül 3 sátor, és 2 hordó teszi ki. :) A szereplőgárda között nem találunk nagy neveket, de sokaknak ismerősen csenghet Chris Owen (Burt) neve, akivel az Amerikai Pite sorozatban is találkozhattunk.

Ha valaki nagy elvárásokkal ül le a képernyő elé, az csalódni fog, de akit érdekel a téma, és képes elszakadni a nagy látványvilágtól, annak mindenképpen érdemes egyszer megnéznie ezt a filmet.

Rendezte:

  • Mike Phillips

Szereplők:

  • Bug Hall (Michael)

  • Donnie Jeffcoat (Wally)

  • Sean McGowan (Archie)

  • Chris Owen (Burt)

  • Edward Finlay (Philly)

  • Manu Intiraymi (Charlie)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/fortress/1_kis.jpg

https://masodikvh.hu/images/stories/film/fortress/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/fortress/3_kis.jpg

Véleményt írta: Liberator

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább