„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Az arany bűvöletében

Színes, magyarul beszélő, francia kalandfilm, 102 perc, 1984

Eredeti cím: Les morfalous

Tartalom: Pierre Augagneur a második világháború francia idegenlégiójának egyik legjobban kiképzett katonája. Megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódákat. Az Afrika hadtest előrenyomulása miatt a Tunéziában elrejtett francia aranykészletek egy részének biztonságba helyezését a légiónak kell elvégeznie. A feladat veszélyessége miatt, Pierre-re bízzák annak a csapatnak a vezetését, amelynek ezt a feladatot végre kell hajtania. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket. Csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont ott marad náluk...

Vélemény: A film egy könnyed, derűs, szórakoztató alkotás, mely biztos örömet fog okozni a II. világháború iránt érdeklődőknek. Véleményem szerint a film a Kelly hőseinek egy kópiája, plágiuma, ám ettől még nem rossz alkotás! Az ilyen stílusú filmeket is érdemes megnézni, mert bizony akadnak bennük unikális jelenetek, helyzetek melyeket még hosszú idő múltán is felemleget az ember.

Rendező:

  • Henri Verneuil

Szereplők:

  • Jean-Paul Belmondo (Pierre Augagneur)

  • Jacques Villeret (Édouard Mahuzard)

  • Michel Constantin (Béral)

  • Michel Creton (Boissier)

  • Matthias Habich (Karl)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/az_arany_buvoleteben/1_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/az_arany_buvoleteben/3_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/az_arany_buvoleteben/2_kis.jpg


Írta: Németh András Tamás (Bazooka Joe)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább