„Olvastam egy Sztálinról szóló könyvet, vaskézzel irányítja azt a hatalmas országot." - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

A végső visszaszámlálás

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm, 103 perc, 1980

Eredeti cím: The Final Countdown

A Csendes-óceánon járőröző Nimitz atommeghajtású repülőgép-anyahajót és a fedélzetén lévő repülőgépeket egy mágneses vihar magába szippantja. A Nimitz negyven évet utazik vissza az időben, s a legénység legnagyobb meglepetésére a japán invázió előtti napokba, Pearl Harborba érkezik. A hadihajó parancsnoka (Kirk Douglas) szembesül a hihetetlennel: a japán légierőre megsemmisítő erejű csapást mérve megakadályozhatja a történelmi tragédiát.

Vélemény: Számomra a film kellemes csalódás volt. Jó a hangulata, tetszik az alapötlet. Vannak benne érdekes trükkök, és egészen más, mint a mai számítógépes effektek. Kellemes esti kikapcsolódásra bátran ajánlom.

Rendező:

  • Don Taylor

Szereplők:

  • Kirk Douglas (Matthew Yelland kapitány)

  • Martin Sheen (Warren Lasky)

  • Katharine Ross (Laurel Scott)

  • James Farentino (Thurman parancsnok)

  • Charles Durning (Chapman szenátor)

  • Joe Lowry (Damon)

  • Harold Bergman (Bellman)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/vegso_visszaszamlalas/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/vegso_visszaszamlalas/1_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/vegso_visszaszamlalas/3_kis.jpg

Írta: Koszta

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább