„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Az utolsó golyó

Színes, magyarul beszélő, ausztrál akciófilm, 90 perc, 1995

Eredeti cím: The Last Bullet

Tartalom: 1945 júliusában, Brit-Borneón ausztrál erők támadják a körülzárt japánok maradékát. Egy kis rohamcsapat útnak indul, hogy az utolsó túlélőket is kifüstölje. Köztük van Stanley (Jason Donovan), aki nemrég még aktákat tologatott odahaza. A tapasztalatlan katona hamarosan egyedül marad az őserdőben, mivel bajtársait két rejtőző japán katona jól célzott lövedékei megölik. Az egyiket még le tudja szedni, ezután viszont patthelyzet alakul ki. Két katona és két mesterlövészpuska néz farkasszemet. Az idő fogy, a türelmük fogy, a lőszer fogy…

Vélemény: Számomra a film pozitív csalódás volt. Bár nem tartozik minden idők legjobb háborús filmjei, mindenképpen figyelemre méltó alkotás. A jelmezekre, a díszletekre és a hangulatra nem lehet panasz. A „halálos macska-egér játék két ember között” nem először került filmvászonra, de továbbra is jól működik. A háborús téma rajongóinak tehát jó szívvel ajánlom.

Rendező:

  • Michael Pattinson

Szereplők:

  • Jason Donovan (Stanley Brennan)

  • Kôji Tamaki (Khiro Yamamura)

  • Daniel Rigney (Elliot)

  • Beth Champion (Jane)

  • Jonathon Brooks (Thomas)

  • Robert Taylor (Sgt. Caldwell)

  • Stephen Hall (Fitzgerald)

  • Anthony Hayes (James)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/utolso_golyo/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/utolso_golyo/1_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/utolso_golyo/3_kis.jpg

Írta: Németh András Tamás (Bazooka Joe)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább