„Bár a háborúkat fegyverekkel vívják, de emberekkel nyerik meg." - George Patton

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

A 633-as repülőszázad

09135180676
Eredeti cím: Squadron 633

„Az brit légierő 633-as repülőszázadának tagjai a II. világháborúban megkísérlik megsemmisíteni a nácik V2-es ballisztikus rakétabázisát Norvégiában." Ez áll mindenhol. DE még csak nem is erről szól a film. Sajnos az eredeti mű: Alistar McLean: 633-as repülőszázad; elég csúfos kigúnyolása ez a film. Érdemesebb elolvasni a könyvet .

Szerkesztői vélemény: A film bemutatja, hogy az angolok mindent megtettek annak érdekében, hogy a partraszálló erőknek ne kelljen szembenézniük a V-2 -es rakéták fenyegetésével. Elég laposan indul a film de a közepére kezd kialakulni a cselekmény fő vonala. Sajnos A szereplőgárda sem az igazi, főleg ha az eredeti könyvet nézzük.

Rendező:

  • Walter Grauman

Szereplők:

  • Cliff Robertson (Roy Grant parancsnok)

  • George Chakiris (Erik Bergman őrmester)

  • Maria Perschy (Hilde Bergman)

  • Harry Andrews (Davis légimarshal)

  • Donald Houston (Don Barrett csoportkapitány)

  • Michael Goodliffe (Frank Adams századparancsnok

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/633/1_kis.jpg

https://masodikvh.hu/images/stories/film/633/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/633/3_kis.jpg

Véleményt írta: GiXeRCool

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább