„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

The Pacific - A hős alakulat

Színes, amerikai minisorozat, (10 rész) 2010

pacific

„1941. december 7.-én Japán hadüzenet nélkül megtámadja az Egyesült Államokat, a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottát súlyos veszteség éri. Amerika belép a második világháborúba. Pontosan nyolc hónappal Pearl Harbor után az első számú tengerészgyalogos hadosztály partraszáll Guadalcanal szigetén, és a stratégiai fontosságú légibázis védelmére és az elkerülhetetlen ellentámadásra készülnek.”

Így kezdődik Az elit alakulat kistestvére, a hős alakulat.

Ez a tíz részből álló minisorozat, a Csendes-óceáni térségben vívott harcokat dolgozza fel. Ahogy azt megismerhettük az első sorozatból, az alapoktól építi fel a történetet. Megismerkedhetünk a szereplők hátterével, motivációikkal, érzéseikkel. Lekövethetjük a bevonulástól, a háború befejezéséig tartó időszakot. Szembesíti a nézőt az akkori „mindennapos” gondokkal, majd a beilleszkedési zavarokkal.

Saját vélemény: Személy szerint nekem nem igazán jött be a film, az én ízlésemnek kicsit túl lassú és vontatott. (Hiányolom a „nagyobb” csatajeleneteket belőle.) A testvére több cselekménnyel rendelkezik.

Rendezők:

  • Timothy Van Patten, David Nutter, Carl Franklin, Jeremy Podeswa

Szereplők:

  • James Badge Dale (Robert Leckie)

  • Joseph Mazzello (Eugene Sledge)

  • Jon Seda (John Basilone őrmester)

  • Scott Gibson (Haldane kapitány)

  • Linda Cropper (Mary Frank Sledge)

  • Anna Torv (Virginia Grey)

Képek a filmből:

https://masodikvh.hu/images/stories/film/pacific/2_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/pacific/1_kis.jpg https://masodikvh.hu/images/stories/film/pacific/3_kis.jpg

 Véleményt írta: GiXeRCool

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább