„A csatára való felkészülés során meggyőződhettem arról, hogy a tervezés létfontosságú, ám a tervek haszontalanok." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Szovjet dalok, indulók

Hey, Sokoly, az Ukrán Sólymoknak (Ukrajinszkije Szokoli) az indulója: Dalszöveg (cirill és magyar fonetika)

Szovjet légierő, a VVS indulója: Dalszöveg (cirill és magyar fonetika)

Szovjet tüzérinduló: Dalszöveg (cirill és magyar fonetika)

Vasya-Vasilyok (1942): Dalszöveg (cirill), Dalvöszeg (magyar fonetika)

Vasya-Vasilyok (feldolgozás): Dalszöveg (cirill), Dalvöszeg (magyar fonetika)

Ukrán népdal, majd a Vörös Hadsereg egyik indulója:

Katyusha: Dalszöveg

Varvara - Katyusha:

Sisters Tolmachevy - Katyusha:

Smuglyanka Moldavanka: Dalszöveg

A dalok egy részéért, illetve a dalszövegekért köszönet Atiraptornak.

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább