„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Feljelentették Konstanca polgármesterét, mert hasonlít Hitlerre

Adolf Hitlerhez való hasonlósága miatt feljelentette a Fekete-tenger parti Konstanca város román polgármesterét a legfőbb ügyészségen egy civil szervezet - számolt be a Maszol.ro. Radu Mazăre hajviselete és bajusza Klaus Johannis erdélyi szász politikus romániai elnökké választása óta emlékeztet a náci diktátoréra.

42462

 

A romániai antiszemitizmust figyelő központ botrányosnak és provokálónak tartja, hogy a polgármester közvetlenül az államfőválasztás második fordulója után Adolf Hitleréhez hasonlóra vágatta frizuráját, és egy kis bajuszt is növesztett.

A civil szervezet emlékeztetett feljelentésében arra, hogy a legforgalmasabb fekete-tengeri kikötővárost 14 éve irányító Mazăre 2009-ben náci egyenruhában mutatkozott egy divatbemutatón. Tettéért azóta sem részesült semmilyen szankcióban.

Az excentrikus megnyilvánulásairól ismert Radu Mazăre azt állítja, hogy csak a divatot követi a hajviselete. „Ez a frizura a húszas évek divatja volt, és most újra ez a divat. Az igaz, hogy ilyen hajviselete volt Hitlernek is, de én polgármesterként kiválóan együttműködök több izraeli céggel” – magyarázta.

A polgármester elmondta azt is, hogy a 2009-es divatbemutatón történtekért nyilvánosan bocsánatot kért. Közölte, ha valóban behívatják az ügyészségre, akkor a fodrászát is magával viszi, és újravágatja a haját.

Forrás: Múlt-kor.hu

 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább