„Nem ígérhetek semmi mást csak vért, gürcölést, könnyeket és izzadságot.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Ritka felvétel a lebénult amerikai elnökről

Egy ritka, 1937-ben készült felvétel került elő Franklin Delano Roosevelt amerikai elnökről, aki egy baseball-mérkőzésen látható.

roose

A Pennsylvania-i Állami Levéltárnak adományozott filmet az amerikai profi baseball bajnokságban (Major League Baseball, MLB) szereplő Washington Senators egykori játékosa, a harrisburgi (Pennsylvania) születésű Jimmie DeShong készítette a Washingtonban megrendezett 1937-es All Star mérkőzésen.

A filmkockákon az Egyesült Államok 32. elnöke, a háromszor újraválasztott, 1921-ben, 39 éves korában gyermekparalízis következtében deréktól lefelé megbénult Franklin D. Roosevelt látható, amint jobb kezével a korlátba, bal kezével pedig segítőjébe kapaszkodik.

Roosevelt lebénulását hosszú ideig titkolták, beszédeit állványnak támaszkodva, állva mondta. Ereje és optimizmusa nem tört meg, ebben sokat segített felesége, aki képviselte őt, s a közvélemény hangulatáról is tájékoztatta.

Forrás: Múlt-kor

 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább