„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál

2014. május 23-25.

(Minden ami military, minden ami sport, minden ami játék)
Minden becsületes szívnek legszentebb a hon." idézet Gróf Széchenyi Istvántól

Az első világháború kitörésének 100. évfordulója, valamint a gyermeknap, a magyar Hősök emléknapja és a magyar honvédelem napja tiszteletére

www.hmfest.hu

1452187 658964717457561 1658626728 n

BEHARANGOZÓ

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljam az alábbi, nem mindennapi komplex ismeretterjesztő szórakoztató, minden korosztály igényeit kielégítő félkatonai szabadidősport rendezvényünket. Bár kissé még távolinak tűnhet az időpont, de a szervezés szempontjából higgyék el nagyon is közeli a május utolsó hétvégéje, amikor is megemlékezünk majd a fenti neves és tiszteletre érdemes évfordulókról.

A tengeren túlon és Nyugat-Európában évtizedek óta rendeznek nagysikerű hasonló komplex rendezvényeket, s arrafelé már-már kialakult egy sajátos „military hipster" életérzés is. A sikeres példákat követve a témát kedvelő népes táborból kikerülő alakulataink segítségével (szervezetek, intézmények, cégek, egyesületek részvételével) -melyek köre napról napra bővül- nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint azt hogy a következő hónapok alatt létre hozzuk a környező országok legkomplexebb, legnagyobb alapterületen szerveződő hasonló szabadidős military, sport témájú rendezvényét, fesztiválját.

Szükségesek a témát ismerő lelkes pártolók, segítők. Ennek okán tisztelettel kérjük, hogy kapcsolataik összeköttetéseik révén is SEGÍTSÉK rendezvényünket, s akár személyes részvételükkel, akár közreműködő szerződéses missziós partnerként járuljanak hozzá a sikeres lebonyolításhoz.

Jelzésük fontos számunkra, ezért kérnénk tisztelettel mihamarabbi visszaigazolásukat, kapcsolatfelvételüket a szervezés fontosságára való tekintettel.

Köszönettel vesszük a rendezvénnyel kapcsolatos jobbító szándékú valamennyi észrevételeiket, javaslataikat is.

Néhány szó a rendezvényről :

A rendezvény hivatalos megnevezése:
Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál
röviden: NHMF 2014.
Szervező: HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidősport Egyesület (névváltozás folyamatban...)
Regisztrációs száma: 60.137/2008/4 Adószáma:19551748-1-03
Támogatói számlaszáma: 10400638-50514855-53541003

A rendezvény web oldala: www.hmfest.hu
Időpont: 2014. május 23-25.
Helyszín: Biczó Csárda és környéke ( 120 Ha ) 52-es út / Az ország közepe /
6085 Fülöpszállás, Hármaspuszta 11. GPS: É46.83587° K19.23887°
Hivatalos szlogen: Sorozd be magad 3 napra Te is katonának!

120 Ha rendezvény terület 4-500 fő katonai hagyományőrző "önkéntes segítő, magángyűjtő"
5 db 34 méter hosszú M65 mintájú katonai sátor, 300 m2-es Rőder sörsátrak 
több mint 200 zömében működőképes katonai jármű
interaktív korhű csatajelenetek ...

Lásd részletesen a rendezvény programjában!

Kovács Imre
A Kilián György Repülőtiszti Főiskola
volt hajózó hallgatója, regnáló Kiskunkapitány
HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidősport Egyesület elnöke
főszervező
+36 70 380 2265

További infók: www.hmfest.hu

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább