„Olvastam egy Sztálinról szóló könyvet, vaskézzel irányítja azt a hatalmas országot." - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Színes fotók a 30-as évek Magyarországáról

Hortobágyi csikósok, gémeskút előtt álló juhászok, mohácsi gazdasszonyok és dunai gőzösök elevenednek meg a következő színes fényképeken, amelyeket Hans Hildenbrand német fotós készített. Az 1870-es születésű német fotográfus az első világháborúban készített színes fényképei után lett világhírű. A háború után a Magyarország mindennapjait ábrázoló fotók mellett a National Geographicnak dolgozó művész az olasz és francia tájakat is megörökítette.

kep1

kep2Hortobágyi csikós

kep3Öt alsónyéki leány nemzeti viseletben

kep4Hortobágyi kondás szamárháton egy nádfedeles kunyhó előtt

kep5Mohácsi asszonyok a pékárus kofa standja előtt

kep6Népviseletbe öltözött soproni fiatalok

kep7Dunai gőzösök a budai királyi palota alatt

kep8Parasztpár a nyári betakarítási munka idején

Forrás: Múlt-kor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább