„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Világháborús harckocsiállásra bukkantak Bándnál

Vélhetően világháborús harckocsiállásra bukkantak a Veszprém megyei Bándnál. A tűzszerészek szerda óta számos robbanótestet emeltek ki a földből, a munkálatok jelenleg is tartanak - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a 8-as főút mellett, a Bándot és Herendet összekötő utat 300 méteres szakaszon még szerdán lezárták. Aznap összesen 21 darab 75 milliméteres német páncéltörő, illetve repeszgránátot, továbbá öt kilogramm vegyes gyalogsági lőszert találtak a földben.

Csütörtökön a tűzszerészek folytatták a munkát. Mostanáig további 12 darab 75 milliméteres páncéltörő, illetve repeszgránát került elő - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Forrás: Múlt-kor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább