„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Elszállították a Műegyetemen talált gránátot

Elszállították a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél (BME) talált aknagránátot. A kiürített épületbe visszatérhetnek az emberek - közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred  kommunikációs tisztje szeptember 5-én, csütörtök délelőtt az MTI-vel.
Várkonyi Melinda főhadnagy elmondta: az egyetem öntözőrendszerének építése közben került elő egy 82 milliméteres aknavetőgránát. Mire a tűzszerész járőr a helyszínre érkezett, az érintett terület melletti épületet már kiürítették. További lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy az egyetem környékén nem volt szükség forgalomkorlátozásra, a lezárás csak az egyetem területét érintette.

Korábban a BME közölte a Facebook-oldalán, hogy lezárták az egyetem K épülete körüli udvart. A műegyetemen regisztrációs hetet tartanak, a hallgatók ezekben a napokban iratkoznak be és veszik fel tantárgyaikat, a szorgalmi időszak azonban csak a jövő héten kezdődik.

Forrás: honvedelem.hu

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább