„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Robbanótestet találtak a fonyódi szabad strandnál a Balatonban

Második világháborús robbanótestet találtak a Balatonban a fonyódi szabad strandnál augusztus 17-én, szombaton kora délután. A robbanószerkezetet a Magyar Honvédség tűzszerészei a vízben semmisítették meg.

Németh-Zsohár Agnieszka százados, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje nem sokkal a robbanószerkezet megtalálását követően azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy vélhetően egy második világháborús, gyalogság elleni aknáról van szó, amelyet egy fürdőző talált meg a fonyódi szabad strandon. Hozzátette, hogy 100 méteres körzetben lezárták és kiürítették a területet; ez körülbelül 150-200 embert érint.

Nem sokkal később a Magyar Honvédség tűzszerészei megsemmisítették a robbanószerkezetet. A százados kiemelte: a szerkezet éles volt, és még a vízben robbantották fel, majd feloldották a terület lezárását és kiürítését.

Forrás: honvedelem.hu

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább