„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Bakafesztivál - Második világháborús motorkerékpárok találkozója

bakafesztival 468x120
 
A Bakafesztivál megálmodói egy olyan rendezvény megrendezését tűzték zászlajukra, amely kifejezetten a névtelen hősökről, a Bakákról szól.
Az egyszerű emberről, a kovácsról, pékről, cipészinasról, napszámosról, akik nem önszántukból mentek a halálba...
Akik százezrével nyugszanak mind a mai napig jeltelen sírokban, tömegsírokban.

A fesztivál a megemlékezés és főhajtás mellett a megújulásról is szól, a feledés helyett a jövőbetekintés is célja.
A búsulás mellett a vígazságot is kínálja a látogatóknak.

Számos a hadkultúrához szorosan kapcsolódó érdekes program mellett egyben második világháborús motorosok találkozója is ez a két nap.
Nemzetközi találkozó lévén lehetőséget biztosít a motorosok barátkozására, új ismeretségek, baráti kapcsolatok kialakulására elmélyítésére is.

A rendezvényhez szorosan hozzátartozik a zene is, hiszen a bakák dallal az ajkukon indultak a csatába, vagy akár a halál torkába.
A szervezők külön kérése a fellépő zenekarok irányába, hogy saját zenei repertoárjuk mellett korabeli katonadalokat, vagy azok sajátos feldolgozását is kell játszaniuk!
Tehát a Bakafesztivál egyik különlegessége, hogy minden meghívott zenekarnak kötelező legalább egy katonadallal is készülnie. 

Ebben az esztendőben igazi csemegére számíthat a nagyérdemű közönség, hiszen Hobo kifejezetten ezen a napon és csak Monostori Erőd színpadán ad elő néhány olyan dalt, amit ezt követően sehol nem hallhatnak majd ebben a formában. De igazán rendkívüli dolog a Blues Company zenekar előadásában katonadalt hallgatni.

SZÓLJON A DAL A BAKÁKÉRT!

A részletes program megtekinthető ide kattintva.

bakafesztival banner 120X24

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább